Wild Wood  

wellerArtist: Paul Weller 

Album: Wild Wood

Casa de discuri: Go! Discs

Producator: Brendan Lynch, Paul Weller

Nationalitate: UK

Durata: 50.09

An: 1993

Dupa ce trupa "The Style Council" s-a destramat si dupa un hiatus muzical de la sfarsitul anilor 80, Paul Weller s-a reinventat, gasindu-si resursele in rockul traditional care l-a inspirat inca de la inceputuri. De asemenea, printre sursele sale gasim nume ca Nick Drake, albumele solo semnate Neil Young si zona psihedelica explorata de Traffic. Influenta Traffic este puternic resimtita in cele patru piese instrumentale existente pe "Wild Wood".

Riffurile zgomotoase de pe "Sunflower" inspira ascultatorului o aura de vara pierduta. Alte doua piese in forta, "5th Season" si "The Weaver", sunt vehicule perfecte pentru vocea aspra si plina de pasiune a lui Weller si pentru chitara sa insuficient aplaudata de critici. Curajoasa "Can You Heal Us" si "Has My Fire Really Gone Out?", amandoua exceptionale, demonstreaza locul artistic in care Weller se gaseste - o intersectie. Felul in care artistul abordeaza albumul este completat de versurile cu teme care trimit la natura. Cel mai bine se observa acest lucru in extraordinara "Wild Wood" o balada plina de ganduri, care te bantuie si care te afunda placut intr-un ambient rustic. Intreaga productie este finisata cu talent de catre producatorul Brendan Lynch (care a completat totul cu sunete electronice si claviaturi) si de catre impecabilul Steve White, baterie. 

 "Wild Wood" a contribuit la trezirea unui interes general pentru ideologiile anilor 60. A inspirat generatia britpop si i-a adus lui Weller porecla de "Modfather". Artisti de calibrul lui Noel Gallagher l-au numit pe Weller subiect de studiu si inspiratie. Discul a castigat un premiu Ivor Novello - "o colectie exceptionala de cantece contemporane" si i-a confirmat lui Weller o pozitie de frunte printre cei mai buni compozitori britanici.