In The Wee Small Hours  

Artist: Frank Sinatra sinatra

Album: In The Wee Small Hours

Casa de discuri: Capitol

Producator:Voyle Gilmore

Nationalitate: USA

Durata: 50.25

An: 1955

La inceputul anilor 50 Frank Sinatra era una cu pamantul - nu putea obtine nici macar un angajament regulat intr-un club, daramite sa aiba un cotract de inregistrari. Din fericire, salvatorul a sosit la timp. Alan Livingston, vicepresedinte la Capitol Records, fan declarat al lui Sinatra, a semnat cu artistul un contract pe sapte ani. Acest eveniment a avut loc in 14 martie 1953. Putin credibil acum, dar Livingston a fost sfatuit de toti colegii sai sa nu faca o asemenea greseala si sa renunte la un contract dezastruos, cu un artist fara viitor. 

Rasplata nu avea sa intarzie foarte mult. Exact in acelasi an, Sinatra avea sa castige Oscarul pentru "From Here To Eternity", iar asta a aratat dibacia si viziunea lui Livingston. De asemenea, a insemnat o noua sansa pentru cantaret, pe care nu a ratat-o, dand la iveala "Song For Young Lovers" si "Swing Easy". Amandoua sunt productii decente, insa marele lor merit este ca l-au adus pe Sinatra impreuna cu un tanar orchestrator numit Nelson Riddle. Evident, cantaretul nu a vrut sa lucreze initial cu el, dar altfel nu s-a putut. 

"In The Wee Small Hours" a aparut la scurta vreme dupa ce relatia lui Sinatra cu Ava Gardner s-a prabusit, iar separarea lor a condus la unul din cele mai bune albume de despartire ale tuturor timpurilor. Este un disc din care legendarul Sinatra, cu o atitudine smechereasca si cu o muzica ce te face sa pocnesti din degete, lipseste. Aici este doar barbatul singur, fara masti. Angajatii din magazinele de discuri care l-au asezat pe Sinatra in raftul cu "easy stuff", cu siguranta nu au ascultat niciodata piese cutremuratoare si profunde ca "What Is This Thing Called Love" (compozitia lui Cole Porter) sau "Can't We Be Friends?". De asemenea, creatia lui Duke Ellington, "Mood Indigo", nu a sunat niciodata atat de trist. 

Peste tot albumul pluteste un aer de mister, iar intreaga melancolie - asezata pe aranjamente exceptionale, delicate - ne arata acum, dupa atatea zeci de ani, ca prima colaborare dintre Sinatra si Riddle a fost una dominata de chimie artistica. Evident, au urmat multe altele .

Initial, "In The Wee Small Hours" trebuia sa fie un disc de 10 inch, insa a fost foarte repede schimbat la dimensiunea ce avea sa faca istorie pentru cateva generatii, aceea de 12 inch.